• Nederlands
  • Deutsch

Lessen voor de tenor tuba in Limburg

Tenor tuba wordt in het dagelijkse leven ook wel tuba of euphonium genoemd. Vaak bedoelt men hetzelfde instrument.
Nadat Ton Janssen in 1986 zijn trombone studie had afgerond studeerde hij van 1990 tot 1992 tenor tuba aan het Conservatorium van Maastricht. Hij had les van J. Banens, solo trombonist en solo euphonium speler van het Koninklijk Concertgebouworkest van Amsterdam. Ton behaalde zijn diploma in 1992 als uitvoerend musicus tenor tuba.


J. Banens op dat moment een van de betere docenten in Europa heeft Ton aangespoord om naast zijn muzikale loopbaan ook les te gaan geven.
Uit de praktijk is gebleken dat Ton zeker bij de betere docenten behoord en het is dan ook zeer de moeite waard om les bij hem te nemen.
Lessen volgen kan voor zowel de gevorderde muzikanten als voor beginners. Lessen gaan altijd volgens afspraak. De inhoud van de lessen wordt eveneens op voorhand besproken.

 

Uitgangspunten voor beginners en gevorderden zijn in principe gelijk:
1. Er wordt altijd rekening gehouden met de leeftijd van de muzikant.
2. Repertoire keuze hangt af van de interesses van de cursist.
3. Oefenmateriaal zal altijd in overleg gaan en is eveneens aangepast aan de leeftijd en de interesses van de leerling.
4. Bij gevorderden cursisten krijgen eventuele problemen bijzondere aandacht.

 

Er zijn leerlingen die liever werken vanuit een pakket met oefeningen. Er zijn ook leerlingen die werken graag vanuit de muziek.
Uitgangspunt is dat het plezier voorop komt tijdens het spelen. Wanneer het studeren plezier geeft zullen er op termijn zeker goede resultaten komen.

 

Voor workshops kunt u Ton eveneens benaderen. Workshops kunnen indien gewenst op locatie worden verzorgd. In workshops komen onderwerpen als articulatie, toonvorming, embouchure, ademhaling etc. aan de orde. Eveneens kunnen op verzoek onderwerpen centraal gesteld worden.

 

Ton is woonachtig in Elsloo, gemeente Stein, het zuiden van Nederland. Elsloo ligt in de omgeving van Sittard, Heerlen, Maastricht gelijk naast Geleen. Elsloo is goed bereikbaar via de A2.


Voor meer informatie kunt u terecht op info@tonjanssen.com of op zijn website www.tonjanssen.com